Over ons

Schijnbaar moeiteloos smelten de stemmen van de uit Suriname afkomstige broers samen tot één geluid. Met de nieuwe live show bewijst CC Campbell op moderne wijze eer aan hun muzikale helden.

CC Campbell Live

Live shows van CC Campbell zijn een swingende reis terug in de tijd maar met beide benen in ‘het nu’. CC Campbell weet feilloos de energie van Motown over te brengen op het publiek. En even stylish als hun Motown voorbeelden.

Met het soul- en poprepertoire treedt CC Campbell regelmatig op tijdens openbare en besloten evenementen.

Close harmony

Op de cd staan eigentijdse close harmony uitvoeringen van soul- en popklassiekers uit de jaren ’70 en ‘80. Nummers als ‘My girl’, ‘Papa was a rolling stone’ en ‘Bernadette’ brengen de luisteraar terug naar die soulvolle decennia. Op de cd zijn ook nummers van de Bee Gees en Cliff Richard te beluisteren. Door de verfijnde en meerstemmige zangpartijen sluiten de door Humphrey Campbell en Lucy Steymel geschreven: ‘I Am on my way’ en ‘If this is real’ naadloos aan op het overige repertoire.

De CD was een idee van Tony Berk, directeur van Dino Music. De arrangementen zijn grotendeels van Humphrey Campbell. Aan de cd werkten klinkende namen mee, zoals Ruth Jacott, Forrest Thomas, Rocq-e Harral en Edwin Schimscheimer. De single ‘My girl’ eindigde in de Zuid-Afrikaanse top 100.

It’s a family affair

Het muzikale trio werd geboren in Suriname. De broers komen uit een groot gezin, dat in de jaren ’70 naar Nederland vertrok. Zij groeiden op met popmuziek en hymns en musiceren werd hen met de paplepel bijgebracht. Humphrey, Charles en Carlo zijn zich daar altijd in blijven ontwikkelen. Met resultaat. Op het podium en in de studio voelen en vullen ze elkaar feilloos aan en genieten ze van het samen entertainen.

Historie

Met veel plezier denken Humphrey, Carlo en Charles terug aan een tour langs de Franse Zuidkust samen met de Wereldomroep in 1999. De groep was ook te zien bij tv-programma’s als Cor & Co (van Cor Bakker), ‘Het gevoel van’ (KRO) en Het Swingpaleis (VRT).

Daarnaast verscheen CC Campbell ook in: Jos op 1 (NCRV), Koffietijd (RTL4), Kerstshow Winterwonderland (RTL4), 15 Miljoen Mensen (RTL6), Gouden Televiezier-ring (AVRO), Het Wereldomroep Gala met het Metropole Orkest, Miss Beautiful Black verkiezing (Veronica).