Charles Campbell

Een droom komt uit

Als Charles in 1997 gevraagd wordt om samen met zijn broers een band te formeren, is het een droom die voor hem uitkomt. Telkens weer geniet hij ervan om met zijn broers op te treden. ‘Op het podium hebben wij altijd plezier. Het maakt heel veel uit dat we broers zijn en daarbij ook rasmuzikanten.’ Hij is er heel erg trots op, dat ze het als broers goed kunnen vinden met elkaar en dat ze dit samen mogen doen. Charles is ook uitermate trots op het album ‘Souls in Harmony’.

In 1999 werkte Charles mee als vocalist aan de cd ‘Out of Africa’ van Helmut Lotti.

Produceren met Dutch Audio Design

Naast CC Campbell is Charles mede-eigenaar van muziekproductiebedrijf Dutch Audio Design, dat cd’s produceert, een begeleidingsband en muziekworkshops verzorgt.

Blackgospel

Vóór CC Campbell is Charles vooral actief in de blackgospelmuziek. Musiceren is voor hem een belangrijke manier om uiting aan zijn geloof te geven. Na zijn rol als zanger bij de reggae band Galaxy is hij van 1986-1996 zanger en drummer van de gospelband Frontline en van 2000 tot 2005 vocalist en drummer van de band David.

Met deze bands speelt hij in kerken, gevangenissen en jongerenfestivals. Met David treedt hij live ook op bij het programma XNoizz op Radio3. Ondertussen doet hij veel eenmalige optredens tijdens verschillende evenementen en sessions. Vanaf 1988-2000 fungeert hij als dirigent en leadzanger van het gospelkoor Metanoia. Met dat koor gaat hij vier keer op tournee naar Italie, South Wales en Frankrijk.