Humphrey

Humphrey's showbiz carrière begint bij Oscar Harris & the Twinkle Stars. Deze groep werd bekend met de hits ‘Try A Little Love’ en ‘Soldier’s Prayer’. Met de Twinkle Stars doet hij verschillende optredens en tournees door Europa en Zuid-Amerika.

In 1982 besluit hij zich verder te ontwikkelen in de muziek door aan het Hilversums conservatorium te gaan studeren, hoofdvak zang en bijvak piano. Van 1984 t/m 1996 doceert hij ook zelf aan het conservatorium. In deze periode wordt hij vaak uitgenodigd door het VARA Dans Orkest, Sky Masters, Metropole Orkest, BRT Orkest en diverse Europese Radio Orkesten. Tussen 1984 & 1986 is hij de vaste vocalist bij het Dutch Jazz Orchestra en regelmatig gast bij de WDR Big Band o.l.v. Jerry van Rooyen. 

In 1987 studeert hij Cumlaude af aan het  conservatorium.


Humphrey in de spotlights

 

In 1989 speelt Campbell één van de hoofdrollen in de musical ‘A Night At The Cotton Club.  

In 1992 heeft Humphrey de eer om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Zweden. Met zijn broers Ben en Carlo als achtergrondzangers behaalt hij de negende plaats met het lied ‘Wijs Me De Weg’.

Door CC Campbell staat Humphrey vanaf  1997 weer vaak in de schijnwerpers. Hij vindt het ‘fantastisch’ om samen met zijn broers op te treden.


Muzikaal brein op de achtergrond

 

Midden/eind jaren ’90 en aan het begin van de nieuwe eeuw speelt Humphrey voor bekende Nederlandse artiesten vooral op de achtergrond een belangrijke rol.

Als producer, componist of vocal arrangeur is hij betrokken bij cd’s van o.a. Henk Westbroek, Paul de Leeuw, Rob de Nijs, en Judith (winnares RTL4-programma ‘Your Big Break”). Ook werkt hij op de achtergrond mee aan diverse theatershows.

Bij CC Campbell speelt hij een belangrijke rol als componist, arrangeur en producer. Hij bedenkt arrangementen en produceert de cd ‘Souls in Harmony’. Daarop staan twee composities van zijn hand, namelijk ‘If This Is Real’ en ‘I Am On My Way’. De teksten zijn voor rekening van Lucy Steymel.